Drobečková navigace

Úvodní stránka > ÚŘEDNÍ DESKA > Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů



Vyvěšeno: 21. 5. 2018
Sejmuto: 31. 12. 2018

Informace o zpracování osobních údajů

Správce údajů: Obec Kozojídky, Kozojídky 100, 696 63 Hroznová Lhota

Kontakty na správce: Starosta obce, Bc. Otakar Březina. Tel 724 159 365, e-mail ou@kozojidky.cz

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obce jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: Mgr. Ing. Lenka Matějová, lenka.matejova@sms-sluzby.cz, tel. +420 724 595 111

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí[1] a dodržuje důvěrnost i o stížnostech[2]. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

1)      Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů podle Sazebníku úhrad (Sazebník úhrady nákladů podle zákona č. 106/1999 Sb..). Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

2)      Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

3)      Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

4)      Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“):

ü  Mzdová personální agenda

ü  Cestovní náhrady

ü  Evidence obyvatel

ü  Rušení trvalého pobytu

ü  Pamětní kniha, Kniha vítání občánků do života

ü  Volební agenda

ü  Vidimace a legalizace

ü  Kronika

ü  Poplatky

ü  Smlouvy

ü  Evidence nájmů hrobových míst

ü  Podnět k územnímu plánování

ü  E-mailová pošta, evidence došlé pošty, spisová služba

ü  Stavební řízení

ü  Přidělení čísla popisného

ü  Archivace stavební dokumentace

ü  Správní řízení

ü  CZECH POINT

ü  Úřední deska

ü  Zápisy zastupitelstva a výborů

ü  Knihovna

ü  Seznam domů

ü  JPO, SDH

ü  Ředitelka MŠ

ü  Evidence majitelů psů

ü  Evidence včelstev

ü  Exekuce

ü  Pokladna

ü  Účetnictví

ü  VPP, probační služba

ü  Pozemkové úpravy

5)      Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu ou@kozojidky.cz  zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

6)      Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

7)      Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnostÚřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

 

 

 

[1] § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

[2] Čl. 38 odst. 5 ON

Přílohy:


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 21. 5. 2018 13:27

Menu

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.kozojidky.cz

Registrujte se zde

Vyhledat v textu

22. 10. Sabina

Zítra: Teodor

Příjem aktuálních zpráv

Chcete být informováni o nových aktualitách nebo o změnách na našich stránkách prostřednictvím e-mailu? Stačí se jednoduše zaregistrovat v aktualitách kliknutím na odkaz "Chcete přijímat aktuální zprávy?" Tak vám určitě nic neuteče a většinou vás stihneme informovat včas :)

http://www.memorialpajisrahulka.cz/

Firmy a instituce hodonínska

http://www.firmy-hodonin.cz

firmy-hodonin[1].gif

Turistická asociace Slovácko, z.s. - pasportizace Slovacka

 

Banner_-_pasportizace_CR_-_all.jpg

Diskusní fórum

příspěvků: 33

Návštěvnost stránek

220498